Orienteringskurs i pension och försäkring

Publicerat 2021-04-20

Inspirera dina kollegor och bli en pensions- och försäkringsambassadör! Har du ett förtroendeuppdrag med informationsansvar om pension och försäkringar? Är du ny i din roll eller vill bättra på dina kunskaper? Då ska du gå den här orienteringskursen i pension och försäkring för försäkringsinformatörer och liknande uppdrag.

En kort film om hur det är att gå på kurs hos PTK.

Varför ska jag gå den här kursen?

Den här kostnadsfria utbildningen ger dig grunderna på en övergripande nivå inom pension och försäkring enligt lag och kollektivavtal. Du kommer också få med dig användbara verktyg och skapa nätverk med andra försäkringsinformatörer.

Under utbildningen kommer du att

  • lära dig vilka försäkringar som ingår i ITP och hur de fungerar
  • lyssna till representanter från till exempel Pensionsmyndigheten och Avtalat
  • få tips på hur du bäst kan uppmuntra dina kollegor att själva bli mer engagerade i sin pension.

Vad kan jag förvänta mig?

PTK har lång erfarenhet av utbildningsverksamhet. Vi arbetar ständigt med att vässa våra utbildningar och vi är glada över att våra kursdeltagare ger oss höga betyg år efter år. Du kan vänta dig en pedagogiskt uppbyggd kurs där fokus ligger på praktiska övningar, interaktion med andra kursdeltagare, gästspel från olika branschaktörer – och inte minst, att ha lite kul!

Det är ofta en stor blandning av deltagare på kursen. Många har vitt skilda erfarenheter vare sig det gäller hur länge man haft rollen, hur stor arbetsplatsen är eller i vilken bransch man arbetar. Detta brukar vara särskilt uppskattat av deltagarna och många nya nätverk har skapats här.

”Du kan göra stor skillnad för dina kollegor genom att informera och hjälpa dem att förstå hur försäkringsskyddet fungerar.”

Lind Norrby

utbildningsansvarig

Vem kan gå kursen?

Kursen riktar sig till dig som är fackligt förtroendevald. Du kanske är försäkringsinformatör eller har liknande roll med informationsansvar inom området på arbetsplatsen. Kanske är du helt ny i ditt uppdrag, eller så du känner att du vill bättra på dina kunskaper.

Anmälan

Utbildningen är kostnadsfri. Du har rätt till ledighet och ersättning för förlorad arbetsinkomst. Du anmäler dig genom att klicka på det datum som passar dig.

Läs mer om villkor för våra kurser.

Tid och plats

Utbildningen är ett paket med två tillfällen om två plus en dag. Du måste gå båda delkurserna i samma ”paket”.

Om kursledaren

Linda Norrby håller i denna kurs. Linda är lärare i grunden och har vandrat den fackliga banan från förtroendevald och ombudsman till utbildningsansvarig på PTK. Hon tycker att hon har världens roligaste jobb – att skapa och genomföra utbildningar inom pension och försäkring.