Praktisk information

Anmälningsvillkor, kostnader och rätt till ledighet? Här hittar du allt du behöver veta när du ska gå en kurs hos PTK.

Anmälningsvillkor

För att anmäla dig till en kurs måste du oftast ha en viss roll och ibland ha vissa förkunskaper (till exempel ha gått en förberedande kurs.) Information om vem en kurs vänder sig till finns på respektive kurssida.

Observera att en anmälan inte innebär platsgaranti. När du anmäler dig får du först en automatisk bekräftelse om att vi fått din anmälan. Om inga hinder finns får du sedan ett separat mejl med platsbesked (oftast inom ett par dagar).

Avbokning

Anmälan är bindande. Om du får förhinder och inte kan delta på kursen vill vi att du kontaktar vår kursadministration 08-440 85 00 eller skickar ett mejl till utbildning@ptk.se snarast möjligt.

För dig som är bolagsstyrelseledamot så gäller olika avbokningsregler beroende på vilken kurs det gäller. För mer information – se respektive kurssida.

Rätt till ledighet

Du som är förtroendevald har rätt till ledighet under utbildningstiden. I de fall som arbetsgivaren gör löneavdrag för din frånvaro så ersätter PTK dig för förlorad arbetsinkomst i efterhand. Ersättningen gäller endast kursdagar (ej eventuell restid dagen innan/efter).

För att få ersättning behöver du lämna in ett intyg om löneavdrag som arbetsgivaren skriver under. Vid utbetalningen drar PTK skatt med 30 procent. Efter årsskiftet får du en kontrolluppgift från PTK.

Bolagsstyrelseledamot

Är du ledamot eller suppleant i bolagsstyrelse omfattas du av förtroendemannalagens regler, vilket innebär att du har rätt till ledighet med bibehållen lön från din arbetsgivare under utbildningstiden.

Ersättning för resor och boende

PTK:s kurser är kostnadsfria för dig som är medlem i något av PTK:s medlemsförbund. Vi bekostar även resan till och från kursen, samt hotell i de fall det behövs.

Biljettbokning

För att slippa göra utlägg för din resa bokar du den via vårt reseombud Global Business Travel. Bokningsblankett och mer information kommer i en kallelse 5 veckor före kurstillfället.

Hotellbokning

PTK står för hotellkostnader natten mellan kursdagarna för inresta deltagare. Om du inte har möjlighet att resa till kursorten den morgon kursen börjar kan du även få hotellrum natten före kursstart. Du meddelar oss om du behöver hotellrum i samband med att du anmäler dig till en kurs. Du kan också kontakta oss på utbildning@ptk.se eller ringa 08-440 85 00.