Introduktionskurs

Publicerat 2023-05-12

Har du en roll där du hanterar frågor inom pension och försäkring med medlemmar, förtroendevalda, anställda eller arbetsgivare? Vill du få övergripande koll inom området? Då passar introduktionskursen för dig!

Om du är ny i din roll eller behöver övergripande kunskap i pensions- och försäkringsfrågor är introduktionskursen en bra start för dig. Du får lära dig det viktigaste ur lagar och kollektivavtal, samtidigt som du bekantar dig med några av de verktyg som finns på pensionsområdet.

Utbildningen ger dig en överblick och förbereder dig för PTK:s grundkurs i pension och försäkring.

”Det var den bästa pensionsgenomgång jag tagit del av!”

Tidigare kursdeltagare

Vem kan gå kursen?

Kursen riktar sig till förbundsanställda och förtroendevalda som kommer i kontakt med pension och försäkringar i sitt arbete.

Våra kurser blir ofta fulla och har en väntelista. Om du får förhinder är det därför viktigt att du avbokar din plats så snart du kan till utbildning@ptk.se, oavsett om kursen är på plats eller på webben.

Läs mer om villkor för våra kurser.

Efter utbildningen kommer du att

  • ha fått en övergripande bild av hur pensionssystemet ser ut och veta vilka försäkringar de ITP-försäkrade omfattas av
  • ha fått kunskap om de verktyg som finns, till exempel Avtalats Rådgivningstjänst och minpension.se
  • ha fått tillräckliga förkunskaper för att delta i PTK:s grundutbildning inom pension och försäkring.

Tid och plats

PTK är i processen att anställa en ny kursledare för pension och försäkring, och det är möjligt att vi öppnar fler kurstillfällen framöver. Håll utkik efter både dessa och våra seminarier i pension- och försäkringsfrågor.