Pension och försäkring

Publicerat 2022-09-09

Är du anställd eller förtroendevald på ett av PTK:s medlemsförbund och kommer i kontakt med pension och försäkringar i rollen? Då har vi utbildningar för dig. På våra kostnadsfria kurser får du kunskap, inspiration och tips som underlättar ditt arbete.

PTK har lång erfarenhet av utbildningsverksamhet. Vi arbetar ständigt med att vässa våra utbildningar och vi är glada över att våra kursdeltagare ger oss höga betyg år efter år. Du kan vänta dig en pedagogiskt uppbyggd kurs där fokus ligger på praktiska övningar, interaktion med andra kursdeltagare, gästspel från olika branschaktörer på våra längre kurser – och inte minst, att ha lite kul!

Det är ofta en stor blandning av deltagare på kurserna. Många har vitt skilda erfarenheter vare sig det gäller hur länge man haft rollen eller varit anställd, hur stor arbetsplatsen är eller i vilken bransch man arbetar. Detta brukar vara särskilt uppskattat av deltagarna och många nya nätverk har skapats här.

Utbildningen för dig som informerar dina kollegor på jobbet

Är du fackligt förtroendevald, eller har i uppdrag att guida och informera dina kollegor i frågor som rör pension och försäkring? Då har du stor nytta av vår orienteringskurs (denna kurs hette tidigare ”Pension och försäkring för försäkringsinformatörer”.)

Utbildningar för förbundsanställda och förhandlande förtroendevalda

Är du anställd på något av våra medlemsförbund eller förtroendevald med förhandlingsuppdrag inom pension och försäkring? Du får koll på området genom introduktionskursen och grundkursen.