Seminarium: Vem har rätt till arbetstagares uppfinningar?

På seminariet presenteras PTK:s nya handledning Arbetstagares uppfinningar. Vi behandlar vanliga frågeställningar om uppfinningar som kommit till på jobbet och diskuterar rätten till ersättning.

Fakta

Datum: 16 juni 2021 10:00 – 11:30

Plats: Teamsmöte

Aktuell status
Ej anmäld
Pris
Länkad knapp
Kom igång
This kurs is currently closed

Frågor om arbetstagares uppfinningar kan många gånger vara omfattande och komplicerade. Ofta behövs olika typer av expertkunskap om exempelvis immaterialrätt, ekonomi och teknik för att skriva avtal om rättigheter till uppfinningen och för att avgöra storleken på ersättning till en uppfinnare. Seminariet riktar sig till förtroendevalda och ombudsmän i medlemsförbunden och alla som har ett intresse av uppfinnarfrågor.

Tomas Bern, jurist vid PTK:s kansli, sekreterare skiljenämnden i uppfinnar- och konkurrensklausulstvister, presenterar den nya skriften. Magnus Bäckström, förbundsjurist och chef på enheten Juridik på Sveriges Ingenjörer, och Björn-Erik Björck, tidigare förbundsjurist hos Sveriges ingenjörer, delar med sig av sina erfarenheter av att företräda arbetstagare i uppfinnarfrågor. De berättar vad en uppfinnare bör tänka på, vad som kan gå fel och vad som kan bli riktigt bra.

Seminariet vänder sig främst till anställda i PTK:s 25 medlemsförbund. Anmäl dig senast måndagen den 14 juni. Du får en teamslänk dagen innan föreläsningen.