Utbildningar i Pension och försäkring för förbundsanställda

Publicerat 2021-04-19

Är du anställd på ett av PTK:s medlemsförbund och kommer i kontakt med pension och försäkringar i tjänsten? Då har vi utbildningar för dig. På våra kostnadsfria kurser får du kunskap, inspiration och tips som underlättar ditt arbete.

En kort film om hur det är att gå på kurs hos PTK.

Vi kommer att anpassa PTK:s pensions- och försäkringsutbildningar utifrån rådande läge och erbjuder fysiska utbildningar alternativt webbutbildningar. Mer information skickas ut till direkt till deltagare som har anmält sig. Håll även utkik i våra nyhetsbrev och här på PTK:s webbplats om uppdaterad information.

Vem kan gå kurserna?

Kursen riktar sig till förbundsanställda som kommer i kontakt med pension och försäkringar i tjänsten.

Introduktionskurs

Om du är ny som förbundsanställd och behöver övergripande kunskap i pensions- och försäkringsfrågor är introduktionskursen en bra start för dig. Du får lära dig det viktigaste ur lagar och kollektivavtal, samtidigt som du bekantar dig med några av de verktyg som finns på pensionsområdet.

Utbildningen ger dig en överblick och förbereder dig för PTK:s grundkurs i pension och försäkring.

”Det var den bästa pensionsgenomgång jag tagit del av!”

Tidigare kursdeltagare

Tid och plats

Kursen hålls via Zoom.

Grundkurs

För dig som regelbundet arbetar med pensions- och försäkringsfrågor finns grundkursen. Under två dagar går vi lite djupare inom området, skapar nätverk samt arbetar med de verktyg som finns på pensionsområdet.

För att gå den här utbildningen ska du ha genomgått PTK:s introduktionskurs eller ha motsvarande kunskaper.

Tid och plats

Höstens kurstillfällen kommer inom kort