Seminarium: Vad innebär den nya ITP-upphandlingen?

Upphandlingen av nya valbara bolag inom ITP slutfördes i våras och gäller från den 1 oktober. Hur har arbetet gått till och vilka resultat har uppnåtts?

Fakta

Datum: 12 oktober 2023 14:00 – 15:00

Plats: Teams

Aktuell status
Ej anmäld
Pris
Länkad knapp
Kom igång
This kurs is currently closed

Lyssna på Hans Norin, Unionen och Dan Wallberg, PTK, som varit med på denna upphandling då valmöjligheter och produkter inom ITP förbättrats ytterligare. De redan låga avgifterna har blivit ännu lägre.

Fondutbudet är bredare än tidigare och försäkringsgivarna har fått justera “gamla” avgifter på äldre bestånd redan vid offertinlämning. Det gäller oavsett om de blivit upphandlade eller inte för denna nya 5-årsperiod. Resultatet är cirka 200 miljoner lägre avgifter årligen för de äldre bestånden både före 2007 och för de tidigare upphandlade produkterna.

Stort fokus har legat på kvaliteten inom entréfonder inom fondvalen och de tre faserna, spartiden, stabiliseringen inför pension och utbetalningsperioden. Den nya upphandlingsperioden påbörjas den 1 oktober 2023 och sträcker sig fem år framåt.

Medverkande:

  • Hans Norin, Unionen
  • Dan Wallberg, PTK

Samtalet modereras av Marie Bengtsson, PTK, och avslutas med en frågestund.

Seminariet vänder sig till anställda i PTK:s 25 medlemsförbund. Anmäl dig senast tisdagen den 10 oktober. Du får en teamslänk onsdag innan föreläsningen som är på en torsdag.

 

  • Hidden
    Obs! Radera inte detta fält och byt inte namn på det. Det används för att systemet ska kunna koppla ihop inskickade formulär med rätt seminarium. Detta fält visas inte för användaren.
  • Anmälan