Seminarium: Minimilöner, lönetransparens och andra aktuella EU-frågor

På seminariet tar vi upp de frågor de mest aktuella frågorna för Arbetsmarknadens EU-råd. Vi berättar även om vad EU-råd är och hur arbetet sker inom PTK och tillsammans med övriga parter.

Fakta

Datum: 02 december 2021 09:00 – 10:30

Plats: Teamsmöte

Aktuell status
Ej anmäld
Pris
Länkad knapp
Kom igång
This kurs is currently closed

Hösten 2018 bildade PTK tillsammans med Svenskt Näringsliv och LO Arbetsmarknadens EU-råd. Syftet är att de tre organisationerna ska försöka komma fram till gemensamma ställningstaganden kring lagstiftning på EU-nivå. I år har PTK ordförandeskapet i Arbetsmarknadens EU-råd. De två viktigaste förslag till direktiv vi jobbar med rör minimilöner och lönetransparens.

  • Anneli Laanep Joandi, PTK, berättar om Arbetsmarknadens EU-råd, dess organisation och hur man jobbar.
  • Mikael Smeds, Akademikerförbundet SSR, berättar om förslaget till lönetransparensdirektivet och varför det är så viktigt.
  • Kirsi Piispanen, Vårdförbundet, pratar om förslaget till minimilöndirektivet och hur kan detta vara en fråga som ställer den svenska modell på högkant.

Seminariet vänder sig främst till anställda i PTK:s 25 medlemsförbund. Anmäl dig senast tisdagen den 30 november. Du får en teamslänk dagen före föreläsningen.

  • Obs! Radera inte detta fält och byt inte namn på det. Det används för att systemet ska kunna koppla ihop inskickade formulär med rätt seminarium. Detta fält visas inte för användaren.
  • Anmälan